Снимка Туитър, Pavel Vondra‏ Фотография на Хартмут Шварцбах показва младо момиче, което

...
Снимка Туитър, Pavel Vondra‏ Фотография на Хартмут Шварцбах показва младо момиче, което
Коментари Харесай

Снимката на УНИЦЕФ за 2019 г. показва „три трагедии на нашето време“

Снимка Туитър,  Pavel Vondra ‏ 

Фотография на Хартмут Шварцбах демонстрира младо момиче, което събира пластмасови боклуци в безпаричен квартал в Манила. От УНИЦЕФ споделят, че снимката сполучливо снима „ три нещастия на нашето време “: беднотия, замърсяване и детски труд, оповестява Дойче Веле, представен от БГНЕС.

Немският фотожурналист на свободна процедура получи в четвъртък премията „ Снимка на УНИЦЕФ за 2019 година “ за фотографията му на младо момиче, което търси пластмасови боклуци в нечисти води в пристанището на Филипините в Манила.

Хартмут Шварцбах е уловил момичето Уени, до момента в който събира пластмасови боклуци, с цел да вземе малко пари от рециклираща компания.

Детският фонд на Организация на обединените нации съобщи, че фотографията на Шварцбах е значима, тъй като споделя „ за смелата битка за оцеляване на децата в изискванията на трите нещастия на нашето време.

Дълги години Шварцбах показва скръбта си от бедността по целия свят посредством своите фотоси.

Елке Бюденбендер, представител на УНИЦЕФ за Германия и брачна половинка на президента Франк-Валтер Щайнмайер съобщи:  " Децата са най-ценното нещо. Всички носим отговорност за живота и бъдещето им... Правата на децата не могат да зависят от просто празни обещания ".

Според УНИЦЕФ доста дребни деца са принудени да събират боклуци в нечистите води на Манила.

" Те рискуват здравето си, а постоянно и живота си, когато са в нечиста с микроби вода, с цел да се снабдят с запаси, поддържащи съществуването им. "

УНИЦЕФ посочи на церемонията по награждаването в Берлин, че даже и детският труд да бъде неразрешен, „ доста девойки и момчета в бедните квартали нямат различен избор “.

В момента Шварцбах работи като фоторепортер на свободна процедура за редица немски издания като „ Шпиге “ и „ Стерн “. Работи и за няколко филантропични организации. Печелившата му фотография е направена за католическото списание „ Континенте “.

Дълго време немският фотограф е пристрастен от въздействието на боклука и пластмасата по целия свят. Шварцбах споделя, че се усеща заставен да снима такива обекти, защото те " не са съвместими с християнските полезности на неговото образование ". 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Усл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР